Uw partner in design!

Wij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van AutocadRevit en Stabicad tekeningen voor de elektrotechniek. Volgens vooroplopende architecten is BIM (Building Information Modeling) dé toekomstige manier van het ontwerpen van een bouwproces. Wij kunnen hierbij assisteren door grote delen van dit traject uit handen te nemen.

Er wordt in dit model direct in 3D getekend: het betreffende computerprogramma herkent de objecten en laat ze reageren op de overige objecten. Dit zorgt ervoor dat op het moment van aanpassingen in het model de computer alle objecten op deze wijziging laat reageren. Bij de traditionele manier van tekenen veroorzaken wijzigingen vaak andere fouten die lastig te overzien zijn.

Daarnaast worden alle details van het model bijgehouden in een database, zo kunt u direct een analyse kan maken van de omvang en de kosten van een project en zo wordt het mogelijk om de factoren Tijd (4D) en Kosten (5D) mee te nemen in uw ontwerp. Ook inhoudelijke koppelingen met bijvoorbeeld kostencalculatie, sterkteberekeningen en planningssoftware behoren tot de mogelijkheden.

Prototyping in de bouw is vaak niet goed realiseerbaar, het idee achter het concept van BIM is dat het gebouw als digitaal prototype wordt opgebouwd op de computer, waardoor u fouten zoveel mogelijk kunt vermijden. Uit onderzoek blijkt dat deze fouten naar schatting 15 procent van de totale omzet in de bouw omvangen. Door gebruik te maken van BIM kunt u deze kosten tot een minimum reduceren. Door met BIM te werken kunt u direct 3D visualisaties aan uw model onttrekken, zo kunt u met één druk op de knop een indicatie van het eindresultaat zien.

Wij voorzien bij het ontwerpen, aanpassen en reviseren van elektrotechnische installaties van gebouwen in een BIM model. Vanuit dit model kunt u op eenvoudige wijze zien wat de consequenties zijn van een geplande aanpassing, verbouwing of renovatie.

Wilt u meer weten over de diensten die wij u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.